Friday, September 16, 2011

Handbag


Hai dan salam 1Malaysia..ngee~~~

Entry kali ni aku nak story pasal handbag...bukan sebab aku obses ngan handbag..bukan sebab handbag aku kena curi..bukan..bukan..dan bukan...aku nak story pasal sebab kenapa aku mempunyai sebuah handbag..oo ok,tipu..actually dua..kenapa dua ja??suka haTT la...ok2,aku bukan nak story pasal berapa banyak koleksi handbag yang aku ada tapi apa fungsi adanya handbag...

Para jejaka sekalian...mesti ada segelintir yang menyampah kalo terpaksa mengendong handbag cik puan anda kan..tambah2 kalo besar gedabak..kaler plak  pink or merah terang yang bley buat lembu jantan datang menyondol anda..tak kisah la kepada si suami yang disuruh isteri atau pon si pakwe yang disuruh oleh makwe nya..for me,anda patut berperasaan begitu..kenapa,sebab handbag tu cik puan anda yang punya..pandai beli,pandai la bawa..kalo tak mo bawa,simpan dalam rumah..kan3..

Ok la,may be sayang punya pasal..so,terpaksa lahh..ok la,teruskan ngan my story..satu hari aku p la shooping complex..sebelum masuk shooping mall tu,dekat bus stop macam hujan renyai2..so,aku keluarkan la payung yang memang aku spare dalam beg aku...sampai kat depan shooping mall,aku pon tutup payung and masuk kan balik dalam beg..ntah macam mana,time nak tutup jari aku tersepit dan bedarah la sket..so,aku kluarkan plaster yang memang ada dalam purse aku...kebetulan ada...

aku tak taw la plak gelagat aku di ushar oleh sepasang ‘couple’ ni..yang best nya,mulut si makwe agak macam longkang gak arr..bley plak dia kata “eh U,kelakar kan..macam2 dalam beg bdk tu..dah macam poket doraemon dah..ntah2 gajah pon ada” pakwe dia senyum je and terus masuk complex.Wahlawei,menyirap darah aku sampai ke muka...member aku try cool kan aku..ok,aku juz lupa kan lahh...nak dijadikan crita,tengah dok window shooping..ushar sana,sini...terpandang lah muka dorang tu lagi..kali ni,pakwe dia gendong handbag dia..kaler pink and lagi besar dari my handbag ok..I REPEAT..LAGI BESAR...ok,aku buat macam tak pernah jumpa...

penat dah jalan and beli apa yang patut,kami pon nak balik ahh...keluar dari complex,hujan..agak lebat...nasib baik kami bawa payung..so,tak la basah nak ke bus stop..memang la Allah tu Maha Berkuasa...kami terserempak lagi ngan ‘couple’ tu..si makwe “U, g la masuk balik,beli payung..macam mana kita nak g kereta..basah la nanti” si pakwe “kejap la I g kereta amik payung..tu la,tadi I suruh bawa dalam handbag U yang besar ni U tak nak”...kali ni memang peluang aku lahh...saja2 aku buka payung depan dorang and jalan ngan penuh bergaya...huh!!!baru puas hati aku..member2 aku hanya mampu tersenyum..hehehe~~~

so,fakta yang aku nak sampaikan ialah jangan la perli orang tak kena tempat..may be orang yang kita perli tu lebih taw memanfaatkan sesuatu..contoh macam kalo ada orang bawa banyak barang dalam beg,suka hati dia la..dah tu beg dia and dia rasa patut bawa semua tu..handbag bukan untuk menunjuk tapi untuk digunakan..tak guna beli handbag mahal2,besar2 tapi sekadar letak make up ja..kalo tak,handbag hanya akan jadi penyebab kita sebagai perempuan ni,jadi mangsa ragut..

cuba pikir kan ea..kalo kita bawa payung,kurang2 payung tu bley la kita guna nak pukul peragut ka apa kan..kalo bawa make up ja,nak tolong make up kan peragut tu?haha~~~silap2,muka kita yang kena kelar..so,masing2 ada pendapat masing2...pikir2 la sendiri

k la,adios

*cita ni separuh benar,separuh lagi kurang benar..harap maklum

2 comments:

  1. tiera suka beli bag...hehehe...

    ReplyDelete
  2. tak salah nak beli byk2..ikut kemampuan and sebab hobi,xpe je....weeda xsuka beli,tp suka tgk..ngee~~~

    ReplyDelete